Thursday, March 10, 2011

KOYA sangat anda ini. :)

As salam ( sudah pndai bagi salam nmpknyaa ) Haha ! Ermm, lately sgat sibuk so cm jarang dpt update blog nih. Sorry readers. ! Haha :) By the way, hari nie kan hari jumaat, so aku balik un cpat ckit banding ngan hari2 biasa smpai pkul 7 or 6. Gile ahh. Haha ! Ermm, berbalik kt tajuk kita hari nie kan, "KOYA sangat anda ini" . Ishh2, apelaa yg aku nak ckp snanye nie kan. Ermm, actually, aku ade la knal someone kt FB. Aku tak pnah tegur dia plus chat ngan dia. Tapi cik abg aku knal la minah nie. Dia yg add aku. One day sudden dia chat ngan aku. Aku sudaa pelikk. Selama nie aku memg mcm perasan r gak yg minah nie agak KOYA ( bajett laa ) atau agak membangga diri dgan success die yg tak bape tu, ngan tak ley trima opinion org lain. Well, bukan nk mngata , tapi aku cite bnda nih untuk dijdkan pengajaran buat kita insan2 yg lemahh nie kn. Huh ! Then, masa tgah chat dia un ade r gak tanya pasal stady aku, fastrek segala mak nenek lah dia tnyaa. Aku just ckp biasa2 tp dia yg over. Hahaha ! Aku agak minah nie nye perangai memg pelik ckitt. And aku ade la tnya someone pasal minah ni, dia un ckp die ni slalu ade kt dunia dia sdiri.

Ok ok, based on ape yg aku citer nie kn. Cuba korg renung2kn, berbaloi tak kita jd KOYA ? Hurmm, aku takdelahh nk ckp yg aku nih perfect gila vavi. Tapi kn, kita kne saling nasihat menasihati nk betulkn diri sdiri kn. Snanye wehh, kita takyah laa nk jd sombong, keras kepala, asyik nk trima pndapat kita je, or whatever lahh kn. Sebab nye based on aku nye life experience even tak byak sgat un, tp aku rase real life kita yg snanye kita akan rase bila kite masuk uni. Hidup kita masa kat SECONDARY jauh beza ngan real life yg aku tgah rasa skangg. Sumpahh lain ! Lau ko cemerlang gila mase kt secondary dlu tak semestinya kau ley cemerlang kt uni. Tambah2 unitenn. perghhhh !! Aduhaiiyy. Ada org yg asyik dpt 98 je physics dia mase kt secondary tetibe masuk uni je dpt FAILED ! ohh myy, harap saya tidak begituu. Hahaha ! Tambah2 korg masuk uni swasta mcm uniten or utp, sillibus kitorg lain gila ngan IPTA. Buku kitorg un lainn. Mak aihhh, nk mampoihh saya ! Haha. Oleh itu renung2 kan ok.

CONCLUSION is, REAL LIFE n zaman kita secondary sgat berbeza wahai tuan tuan dan puan puan. Oleh itu, bertolak ansur dan terimalahh pendapat org lain kerana hidup kita akan lebih bahagia bila tiada BUSUK HATI, DENGKI, SOMBONG DAN SYOK SDIRI. Haha ! Itu sjaaa :) Wassalam :)


HANI UMIRAH :) aku rinduu kauu sgat2 !


Hurmm, setiap org akan dpt ape yg dia nak. God knows best for us :) InsyaAllah :)

No comments:

Post a Comment

My photo
Love is when your ready, not because your lonely.