Tuesday, January 18, 2011

Rumah Kata Pergi, UNITEN Kata Mari !

Olla ! Salam ! Hye ! Ni hao ma ? hao3 ! Haha ! Ermm,, actually nih cite pasal mase depan aku la kan. Aisehh, masa depan la pulak, mcm aku tau je mase depan aku cmne. Nih yg membuak2 nak bina Time Machine nih ! Haha :) Bajet hebat suda nk bina time machine. Haha ! Ermm,, ape yg aku melalut nih, tajuk aku lein, yang aku pi cite pasal time machine ni apehal. So sorry la adik2, akak2, abg2, pakcik2 and segala yang berkaitan lahh. Huhu ! Sebenarnya kan, aku nih kan budak MRSM ( mari rase sakit minda ) tuh, so kitorang ade program Skim Pelajar Cemerlang ( even aku nih tade r cemerlang mne ) Kuang3~~ So, apply suda, interview un suda, call2 je MARA, die ckp " Tahniah, pelajar yang bernama Aiman Suhailah Binti Saifuddin  telah berjaya dipilih untuk melanjutkn pelajaran ke UNITEN". Mula2 kan, aku sdih gile vavi lahh sbb aku apply untuk engineering oversea, last2 dpt UNITEN je ? Ibu aku tgok aku nih mcm dh tak smangat, so ibu aku un ckp la " Ish anak ibu nih, ok what ! UNITEN dh la dekat ngan ibu, agyun ibu risau la lau aiman dpt oversea, nant ape2 jadi ke, kot2 nant aiman HOMESICK ke ? haaa ", kata ibu aku. Haha ! Yang kakak sulong aku plak pegi lak ckp " Hey, tak payah gatal2 nk tolak ek, kire aiman dpt UNITEN tuh bgusla, ingat awk sorg je pandai ha ! Belambak2 lg org pandai kt MRSM. Tak payah gatal2 nk tolak ! " ish ish ish, ter EMO lak kakak aku sorg nih. Aku tak ckp un nak tolak. Nguahahaha ! Cehh, tak gune nye adik, g kutok kakak plak. Adehh ! So, dgan gumbiranya, rase cm nk mlompat dr tingkat 9 umah aku ni, bahagianye aku mnerima tawaran itu. Masa berganti, Hari dh jd minggu, minggu dh jd bulan, kawan2 aku dh dpt surat, aku lak ? Aishh tak dpt2 lg. Cuak gile wa ckp sma lu ! Hilang mood abes. Sampai kn ade one day tu, gaduh ngan cik abg Azri sbb layan mood aku sgat. Tapi kn, cik abg Azri pun slalu tenangkn aku bile aku risau pasal nih. Haha ! Thanks yeahh awk,, :) Wee ~~ Akhirnya, surat un tibe dgan POSLAJU yg tak bape nk laju tuh. Ade kne wat medical checkup, berderau darah aku dgar. Aku nih dh la cuak ckit pasal yg berkait kait ngan hospital ! Aiseehhmann,, memg jodoh aku bukan ngan hospital agaknye, tu sbb la aku nih mintak engineering ( ganas beb !! ) Haha ! Rocks yaaww ! Hahaha ! So, skang nih aku tade r prepare pape lg, nih story berkenaan yg aku dpt tawaran tuh ! Nant pasal persediaan dlm next entry la sudehh. Haha ! Agyun skang ni cite feveret aku TIRAMISU dh start ! Berangan Time ! Hahahaha ! Okie3, Byeee ~~



mari berhijrah ! habesla lemak2 aku duk umah pasnie,, waaaa !!


Haa,, alang2 dh cite pasal kakak sulung aku, nilah die, ngan anak2 n suami die skali ! Haha !Nme kakak aku MIMI HUSLINDA, n ini diz picture ABG ADI,(abgipar) FARAH, ADINA & HANI (anak2 sdare ksygn mashu) Huhu :)


Dah pandai2 bace kn, ape kate korg komen ke, bg feedback ke, takkan aku nk kne letak signboard HARAP MAAF, SELEPAS BACA TOLONG TINGGALKN KOMEN DAN FEEDBACK ANDA, TQ. aish, mcm operator telepon lak. Haha ! Byee !! Chow!



  

2 comments:

  1. tak suke wat medical check up =(
    byk bnde nk d buat
    ape2 pon congrat sebb dpt UNITEN !!! =D


    p/s : Geo Lens Superb Untuk Mata

    ReplyDelete
  2. hahaha ! btul2,, byak lak songeh lau mdical checkup nih, hahaha,,
    thanks !! :)

    ReplyDelete

My photo
Love is when your ready, not because your lonely.