Friday, July 15, 2011

The First For Forever (:

Hello semua , aku rasa sgat sgat sgat bahagiaa . Okayy nak tau sbb apa ? Ermm , cik abg Azri aku datang jumpa aku kat KL. Yihaa . Since kitorang couple about six months ago , actually we haven't met yet. So, bila dah setengan tahun couple barulahh berpeluang nak jumpa. Sanggup dia turun dr KUANTAN semata mata nak jumpa aku . Hmm , Thanks yer syg . 

Dia datang sini memula nak tidur kat hotel, tp setelah difikrkan balik, dia pulak ada kawan kt UNITEN, so tidur rumah kawan dia je lahh iaitu SHAFI FIRDAUS. Terimakasihh weyy . Heee. Dia sampai masa 13 July 2011 . So, kitorg pun jumpa masa 14 July 2011 (first date) and lastly 15 July 2011 (anta dia balik ke pudu) . 

14 July 2011

Masa ni mula mula plan nak jumpa pukul 4 ptg kuar g mid . Tapi alik alik kelas BI aku takde lahh petang tu. So di awalkan jadi pukul 2.15. Haaa, masa tu cuak kau. First time kaan. Hmm , pastu datang lahh si teksi berwarna merah yg dipandu oleh anak uncle sam. Amek aku kt murni then amek dia pulak kt ilmu. Aku duk depan dia duk belakang. Punya lahh ketar tgan aku smpai nak taip msg un takbolehh. Perghh, dahsyat penangan. Hahaha . Then smpai lahh ke KTM Serdang. So, disebabkan masa yg agak panjang, kitorg un chow ke KLCC. Huhu. Mula mula nak cakap punya susah, pandang tempat lain, tak pandang muka langsung. Malu kot dua dua. haha :) Then bila dah smpai KLCC, kitorg un ke McD untuk menjamu seleraaa. Heeee. *aku makan pelik, sumpahh. Heehe. Hmm , then kitorg pergi lahh tgok wayang ada cerita apa, aku tak tgok lg TRANSFORMERS, tp dia dh tgok. Pastu dia kata takpe, so kitorg un tgoklahh TRANSFORMERS. *maaf ayat sedikit kekelingan. Hehe. Sementara nak tunggu wayang tu, kitorg un berjalan mencari baju cikabg sy di Isetan. Aku suka sgat bila dia pakai baju cmtu. (baju tu dia pakai masa nak balik, so sempatlahh aku tgok. Suke sgatsgat ) Hahaha :) Then kitorg jalan2 kat taman yg kt KLCC tuu , seronoknyaa. Haha :) Dah tgok wayang semua , aku pun teringin lahh nak makan GelatoFruity. Aku pun ajaklahh dia . Heee, dh beli aiskrim kitorg un lepak kat taman lagi. Sampailahh pukul 10. Then lepas 10malam, kitorg un baliklahh . Sampai ke UNITEN pukul 11.30 mlm. Lambat kaaaan. Heeee.


KLCC. First met.


15 July 2011

Haaa, hari ni aku ade replacement class. Sampai 1030, then nak g upten teman ieda amek laptop . Alang2 ajaklahh dia kuar sekali. Bukan selalu dapat jumpa, ni pun frst time kan. Dia un nak fly ke mesir dh tinggal aku sorg2 kt malaysia nie. Kalau nak jumpa un maybe tahun depan masa cuti sem tuu . So amek peluang nihh. Yeahh. Haha :) Jumpa dia kat tasik depan ilmu then jalan smpai apartment murni aku. Tapi singgah minum kt COE dulu sbb dia kata dia dahaga. Haha. *ini pun aku nk cite, punyelahh bahagia aku nie. Hmm, then petang tu kitorg jumpa lg. Pukul 3, nak hantar dia pulang ke Kuantan. So, aku hantar dia smpai ke Hentian Puduraya. Haha. Jauhnyaa perjalanan. Hmm, dalam teksi tu pulak terkantoi dengan classmates aku sendiri, Idham & Din. Adoiiyy. Hahaha (: So, Dari serdang ke KL Sentral, ke Masjid Jamek, ke Plaza Rakyat dan ke hentian puduraya. Jauh kaaaan. Haha :) Bas dia pukul 8.30 malam, so sementara tunggu tu kitorg un jalan2 lahh kat area2 situ. Huhu. Gunakan masa sebaik mungkin yeee. Haha :) Tp sepanjang perjalanan hari nie aku rasa sayup pun ada, yelahh sedh sgat lah kan, bukn senang nak jumpa. Dia ad gak tanya kenapa muka tensen lahh sedih lahh. Aku tak jwb pun, bese r nak cover kaaan. Hahaha. Sorry awak, sy sedihlahh. Huhu. Then pukul 8.30 bus dia pun nak gerak dah. Airmata nak jatuh tapi tahan tahan. Haha (: Sumpahh sayup gila masa nak bye dia. Bus dia gerak aku pun balik lahh ke uniten semula. 


Di hentian puduraya :) Awak nak balik dah kan . (:


THANK YOU AZRI NAQIUDDIN. I Love You. Thanks for the first one.

p/s : Cinta jarak jauh ni banyak dugaan :) Harap harap kekal smpai bila bila InsyaAllah. Amiin (":

2 comments:

  1. aiamnn. sumpah aku jelez dengan kau nsbb korang boleh setie doe. haha :) hope korang bahagia. btw, follow me back ;)

    ReplyDelete
  2. huhu . ienaaa , setia tu dtg dr hati iena , setia tu dtg bila kita rasa dia pling terbaik untuk kita . insyaAllah kau un bahagia jugak. Thanks ye iena . okayhh , no problemm.

    ReplyDelete

My photo
Love is when your ready, not because your lonely.