Sunday, October 9, 2011

Nine ! (: Alhamdulillah.

Salam everyone !

Alhamdulillah, today is 9.10.11, kitorang dah 9 bulans laaa. Hehe. :D itupun kecoh kan. Saje je. Kan pernah kita bagitau korang, yang every months tu anniversary bagi kitorang. Hehe. :)

Sayang, I love you more for every tomorrow. Heeee. 
Thanks for everything ! (:

I love to be with him for 9 months. Cepatnya masa berlalu kan kan. I still remember mcmana kitorg jumpa balik kt FB after 6 years tak jumpa. MIRACLES ! (: Huhu. Tak sangka betul. Kita harap, relationship kali ni akan bawak hingga selamanya. Even dinasour jauh dari kita, kita jauh dari dinasour, hope everything will be fine. (: Kita still contact kan sayang. Heee :D 

Setelah mendapat restu dari ibu kita sendiri, Pn Noorsiah Yusoff setelah berbual bicara bersama dinasour kt tefon tadi masa Dino called sy, ibu okay jee. Alhamdulillah. (: Siap bg hint lg. acewaaah. Ni yang teramat sayang kt ibu ni. Heeee. Lenkali nak Dino call lg lah, boleh cakap ngan bakal ibu mertua Dino nanti. Hehe. 

Even dah banyak kitorang gaduh gaduh, tapi alhamdulillah still okay je sampai sekarang. Alaa, gaduh pun sebab kita ni mengada ngada sgat. Dia pun sama ! Hurr, hehe. :) Takpee, SEDANGKAN LIDAH LAGI TERGIGIT , INIKAN PULA PAKWE MAKWE. tak gitu. Sepp sikit >.< Heeee.

Okay, disebabkan rasa nak bagi tips, just nak share untuk sape sape yang dah BERSEDIA untuk bercinta, dan dah BERSEDIA bagi komitmen, dan dah BERSEDIA fikir pasal masa depan.

1. Throw negative things away. Buang lah anasir anasir jahat tuuu. *kita un tgah ontheway nak buat. Hikhik

2. Ikhlas tu penting yee, ape ape yang korang buat tu kena dari hati, jangan sebab nak menunjuk kat orang.
3. Sabar tau ! Kadang2, perempuan ni mengada, lelaki ni ego, so salah sorang kena sabar, kira macam mengalah laa, sebab takkan dua dua nak jadi api kot ? Tak ke terbakor nanti ?

4. Tabah. Bagi pasangan yang PJJ ( percintaan jarak jauh) seperti saya, tak kira lah jauh beribu batu ke, ratus batu ke, korang kena tabah ye. Cari inisiatif untuk hilangkan atau redakan sedih korang tu, contoh macam aku, ikhtiar nak pegi motivasi sebab nak naikkan balik semangat. Alhamdulillah, menjadi. Syukur. Cuma kadang2 bese r, ada gak nak melenting. Hihi. Tak sempurna yee. (:

5. Percaya yeee. Tak kesah lah muka pakwe or makwe korang tu mcm penyangak ke, playboy ke , playgirl ke, percaya. Sebab kalau dia tipu korang dia yg dosa, kalau korang buruk sangka, korang yg dosa. Amacam ? Adil kan hidup ni. Kalau dah terlanjur buruk sangka, mintak maap lah cepat2, hihi. *terkena batang hidung sendiri. :p

Setakat ni itu je yang nak share, sebab apa kita tak include kan SETIA ? sebab, bila ada semua kat atas nie, CONPEM setia. Don;t worry. InsyaAllah. *terasa mcm pakar motivasi plak. aceeeh. Hihi. :p


Dear Azri Naqiuddin & Aiman Suhailah,
Be strong ye both of you. Allah tau yang terbaik untuk anda berdua, sebab tu korang kena jauh jauh. Nanti kumpul cinta tu banyak banyak, 6 tahun nanti laburkan cinta tu. Barula cinta halal namanya (: InsyaAllah. Sama sama doakan kebahagiaan dua manusia bercinta ini yeee. Hihi. *sukehati je kan. :p


wsalam.

No comments:

Post a Comment

My photo
Love is when your ready, not because your lonely.